הקשר בין בעיה באברי הרבייה לבין קושי רגשי-אנרגטי

תמצית מתוך מחקריו של ד"ר נאדר בוטו, כפי שהוצגו בספרו "רפואה והחוש השביעי" :

בחרתי להביא לכן במאמר זה את העיקרון והתפיסה שמביאה לאיזון הגוף ושיקום תפקודו ובריאותו. הדברים נכונים לבריאות כלל הגוף ושיקומו ממחלות, אבל פירטתי דוגמאות בנושא הפוריות במיוחד עבורכן.

עפ"י נקודת המבט הסינית נתפס האדם כיחידה שלמה, ולא אוסף של סימפטומים שמגדירים את נושא המחלה שלו. גישה זו מביאה בחשבון את מצבו הכלכלי, האנרגטי, הפסיכולוגי, הפסיכו-חברתי, הסוציו-אקונומי של המטופל, בנוסף לבחינת סביבתו ותזונתו.
אדם הוא שילוב בלתי ניתן להפרדה בין שלושת מרכיביו גוף פיזי – נפש – נשמה. הנפש מורכבת מחלק רגשי ומחלק שכלי-מנטלי. החלק הנשמתי הוא החלק האנרגטי שלנו.

איזון הרמוני בין כל המרכיבים האלה, הוא התנאי לבריאות נפשית  גופנית ורוחנית.

הגוף הפיזי משקף את מצבו הנפשי והאנרגטי של האדם. עצירת רגשות, משברים רגשיים, רמה גבוהה של רגשות שליליים וחשיבה שלילית, משפיעים על אנרגיית החיים של הגוף.
אדם שאיבד כמות רבה של אנרגיה – בגלל לחצים רגשיים או מנטליים, או תזונה בלתי מאוזנת, יתבטא באובדן אנרגיה באזורים מסוימים בגוף, וזה יביא להפרעה בתפקוד של האיבר (או איברים) באותו האזור.

לכל היבט נפשי, יש קשר ספציפי לאזור או לאיבר מסוים בגוף.
סוג ההפרעה באיבר מסוים תלויה בסוג החסימה הרגשית / האנרגטית שקיימת באזור.

דוגמאות להשפעת הרגשות על אברי הרבייה:

  • צער כבד ממושך על מותו של בן, משפיעים על השחלה הימנית. אם הצער נמשך זמן רב ללא טיפול, רמת החיוניות בשחלה הימנית תלך ותרד, עד שתגיע השחלה למצב של חוסר אנרגיה, ויתחיל להתפתח תהליך של חולי בשחלה.
  • לעומת זאת צער כבד ממושך על מותה של בת, תהיה ירידה ברמת האנרגיה בשחלה השמאלית, שבהמשך עלול להתפתח לחולי.
  • תשוקה עזה ללדת ילד יחד עם קושי להיכנס להריון עלולים לגרום להופעת ציסטות בשחלה. למעשה, קיים דמיון מסוים בין היווצרות ציסטה בשחלה ובין התפתחות זקיק (בועית בשחלה שהביצית מתפתחת בה).
  • פחד מאוד גדול לגבי קושי בפוריות, עלול לגרום לירידה רמת האנרגיה בשחלות, וזה עלול להפריע להיכנס להריון.
  • קושי בחוויית האימהות, קושי להיקלט להריון, או הפלה שלא טופלו רגשית, עשויים לגרום לירידה אנרגטית ברחם, וזה עלול לפגוע בקליטת הריון, או שהרחם לא מצליח לספק סביבה טובה להריון, וזה עלול לגרום להפלה.

לעיתים, קושי להיכנס להריון קשור לחוויות של ההורים או הסבא והסבתא של האישה, שהיא אפילו לא מודעת אליהם.
לכן, אם יש קושי בכניסה להריון, או בעיות בתפקוד אברי הרבייה, והאישה לא זוכרת שום אירוע שקשור לזה, כדאי לה להגיע למטפל מוסמך, שיודע לזהות גם את החוויות במשפחת המוצא, וגם את אופי ההשפעה של הרגשות האלה, על אברי הרבייה.

ההתייחסות להפרעה תפקודית בגוף, היא כאל תוצאה של חוסר איזון אנרגטי, שנובע ממשבר נפשי שלא עובד כראוי.
זיהוי המשבר הנפשי (רגשי, מנטלי ואנרגטי ) הוא צעד ראשון וחשוב בתהליך הריפוי.

כשהגוף שב ומתאזן, הוא מסוגל לרפא את עצמו. כשהחסימה משתחררת, האנרגיה זורמת שוב לאזור הפנוי, והאיזון האבוד מושג מחדש.

התגובות שלך בפייסבוק